Labrador Retrievere - til jagt, sport og familie

    Velkommen
           til
Kennel Z-labben 

September 2013


 

Fredag d. 13 blev en god dag for Z-labben.

Ztophpher - Zeñorita og Zcarlett er alle testet clear for SD2 (Skeletal Dysplasia 2)


 

Træningsseminar og "Dansk C-prøve", Eckernförde - Tyskland


"Det Midtsjællandske Firkløver"
Z-Labben's Steen &Tine - Sagnlandets Tom & Sanne.
 

Sagnlandet og  Z-labben var inviteret til Tyskland af vores tyske veninde Steffi, til at afholde et seminar i hvorledes vi her i Danmark opbygger træning til, og afvikler, vores prøveformer (C- og B-prøver).

I Tyskland afholdes for det meste Working Tests på dummyer, da man som "ikkejæger" ikke må håndtere vildt, hverken varmt eller koldt. Derfor måtte det planlagte vildt blive i Danmark.

Dag 1 var træning, hvor Tine og Steen underviste i brugsprøve og begynderklasse, og Sanne og Tom åben klasse.
Humøret var højt, både fra deltagere og trænere, og niveauet ligeså. Dog var tilbagesendinger i begynder og frit søg med to hunde, i visse tilfælde med hver sit køn, i åben klasse, en udfordring.
Frokosten blev holdt "the german way", hvor alle havde medtaget en specialitet, som så blev anrettet på et stort "ta' selv bord". Trænerne havde, efter ordre fra arrangøren,medbragt egnede siddemøbler.

Ved dagens slutning, havde alle ekvipager fået opbygget/afprøvet de mest almindelige elementer, så som, fri ved fod, ro på post, markering på land og vand - enkelt og dobbelt, tilbagesendinger, retningsbestemt frit søg, frit søg - med og uden makker, stop, dirigering, skud mm. Begynderhunene fik også mulighed for at aflægge en uofficiel brugsprøve, som alle "bestod" uden problemer.
Efter endt evaluering, hvor kursisterne var yderst tilfredse, blev der takket for dagen.

"Det midtsjællandske firkløver" kunne nu få en velfortjent drikketid, og derefter finde terræn til prøven dagen efter.
Godt møre, ankom vi til "vores sommerhus", (Steffi syntes nok noget andet), og blev glædelig overrasket.
Steffi og hendes mand Michael havde tændt op i grillen, og sammen med deres to piger havde de dækket et overdådigt bord i haven.
Med flere slags kød og pølse, salat og andre lækkerier, vin, vand mm. ad libitum, blev det, som så mange gange før, sent inden den sidste faldt til ro.

Dag 2, "Der Große Dänische C-pröve", startede som altid med et par bevingede ord fra prøvelederen. Efter præsentation af dommerne, Tom og Steen, og af hjælperne, Sanne, Tine og et par frivillige tyske ægtefæller af deltagerne, forklarede Sanne præmiegraderne, og prøven kunne starte.

I tysk tradition startede vi først med begynderklassen, og opgaverne var lagt i og rundt om en sø med tilhørende opadskrånende eng/markstykker med levende hegn og remiser. Ergo en rigtig "Se-prøve" til stor glæde for puplikum.
Vi skiftedes til at dømme ekvipagerne, og alle præmiegrader blev uddelt. Alle fik udleveret en skriftlig kritikseddel på engelsk, hvilket var til stor glæde for førerne, og som ivrigt blev fremvist til de andre deltagere. Om de helt forstod vores "engelske", vides ikke... Men deres "plattysk" er s'gu heller ikke altid nemt at forstå ;-)

En enkelt ekvipage fik en 1. præmie : Claudia med "Lönne", - Tillykke!

Efter præmieoverrækkelsen, holdt deltagerne frokost, og firkløveret gjorde klar til åben klasse. Området var det samme, dog væsentlig udvidet.

Nye deltagere var klar, og enkelte, ligesom i begynderklassen, havde ikke været på seminar dagen før. De kendte derfor ikke diciplinerne, og især det frie søg med to hunde, i visse tilfælde med en af modsat køn, havde de ikke prøvet før.
Ligesom tidligere skiftedes Tom og jeg til at dømme hundene parvis, Tine lagde frit søg ud, og Sanne kastede markeringerne. De tyske frivillige (med jagttegn) agerede skytter og udlagde dirigering.

Hele spekteret af præmiegrader blev ligeledes givet, og hele to ekvipager fik en 1. præmie.
Claudia igen, denne gang med "Guste" og Katrin med "Neela", - Tillykke - Tillykke!!

En stor tak til Steffi for invitationen. - Tak til Lisa, Angelika og Stefan for hjælpen begge dage.

En tak skal også lyde til deltagerne der, alle med smil på læben og højt humør, havde mod til at stille på "Der große Dänische C-pröve".

Og selvfølgelig tak til Sanne og Tom for en,som altid, knaldhamrende go' weekend.


En del af deltagerne i Åben klasse, flankeret af prøvelederen, dommere og hjælpere, ved dagens slutning.


 


Hundetræf på bænken, Karlsminde Strand, Eckernföde. Fra Seuten Schnuut: Käthe - Emma - Ida. Fra Z-labben: Zcarlett - Ztophpher - Zeñorita.

Husk: ingen jagt uden en Labrador!!

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk