Labrador Retrievere - til jagt, sport og familie

    Velkommen
           til
Kennel Z-labben 

December 2013


 

18/12-2013

Parringen med Ztophpher og tyske SL Jollychoc's Anuschkas Amy
har nu fundet sted.

Amy ankom, sammen med sine ejere Sandra og Ralf Lemke sidst på eftermiddagen, og som sædvanligt skulle Ztophpher kun se Amy an i ca. fem minutter før parringen var i gang.

Men allerede dagen efter var interessen for Amy dalende. Var det i sidste øjeblik for parring?
Sandra havde ellers fået taget blodprøve på Amy for at ramme de rigtige dage, nu hvor de skulle køre den lange vej.

Yderligere et par dage gik, uden at det førte til flere parringer.
Men sikke et par dage....

Sandra og Ralf er et dejligt bekendskab, og det blev derfor nogle fornøjelige dage og sene aftner med gebrokkent engelsk/tysk/dansk, gode historier og grin, godt hjulpet på vej af god mad, godt øl, Alter Hamfelder Oberförster og Fernet.

Vi krydser fingre og poter på, at parringen giver det ønskede resultat, og afventer spændt på scanningen. Især fordi der allerede er "solgt" 6 af hvalpene.

 


Se evt. mere under "Nyheder" - 2013 - Oktober.


 

Åben A-prøve, Knuthenborg 05 december 2013

Raceledelsen for Chesapeake stod akut og havde brug for hunde der med kort varsel kunne deltage i deres Åben A-prøve på Knuthenborg. De havde for få tilmeldinger, og tillige fået et afbud.
Derfor blev Tine kontaktet af Claus Bjerre fra Cut'n Cordoza, der havde fået en plads, i håb om at hun og Rita også ville deltage. Tine takkede dog pænt nej tak, da muligheden for at få fri en torsdag var minimal.

Efter kort betænkningstid, fik jeg pludselig den vanvittige tanke: Hvorfor ikke stille med Ztophpher?

Nogle vil måske mene at Ztophpher ikke er den fødte A-prøvehund, hvilket jeg heller ikke selv mener. Men han har under efterårets opsamlinger, overraskende, vist en ro og arbejdsglæde der overrasker selv mig.

Sekretæren for Chesapeake blev kontaktet og, med garanti for deltagelse, gebyret betalt.

Med storm og orkan i udsigt, og trods advarsler om al unødig udkørsel senere på dagen, drog Claus og jeg mod Lolland i sædvanlig højt humør.

Ved porten til Safariparken blev vi mødt af tre nordmænd, som var alle de øvrige deltagere. To chesapeake og en flatcoat.

Allerede ved jagtens start blæste der kuling fra SV, og fuglene kom hurtigt og lavt.
Dommer Lars Mertz havde dog godt styr på dem og fik fordelt gode fugle til de fleste.
Anden såt blev skæbnesvanger for to af hundene. Vi stod ved den forkerte skyttekæde i forhold til blæsten, og fik ingen fugle. En ches knaldede, og flatten peb konstant.
Tredie såt blev hurtigt for meget for den sidste ches, som også knaldede. Nu kunne dommeren koncentrere sig om Brita og Ztophpher resten af dagen, hvilket gav lidt uro i maven.
Efter yderligere tre såter, havde hver hund fået 12-13 fugle i alt, og frokosten skulle indtages i jagtstuen. Lars meddelte at han ville "lukke bogen", og resten af dagen skulle vi bare apportere på lige fod med de andre.
Vi havde begge en god fornemmelse i maven, også efter indtagelse af sild og wienershnitzel med dertilhørende snaps og øl. 
Men kunne det række til en 1. præmie?

Efter frokost kom regnen og stormen tog til. Med den var det ligesom om at "glansen var gået af Sct.Gertrud". Godt bedømmelsen var overstået.

Efter 4 såter, parade og jagtfiskalens uddeling af bøder til selskabet, takkede Bjarne Sørensen på vegne af Raceledelsen for Chesapeake Bay Retriever for en god jagt og en god prøve.
Nu kunne dommer Lars Mertz endelig udløse spændingen.

Nordmændene takkede for hver af deres nuller, for som de sagde: Vi kan ikke få sådan en jagt i Norge, så bare det at deltage, er stort for os. Vi kommer gerne igen.

Claus og Brita fik en velfortjent 1. præmie.

Steen & Ztophpher: DET GJORDE VI OGSÅ........................

Guldskeen, som vi kender fra Labrador, er hos Chesapeake erstattet med et krus og en dummy. Dette lod vi os villigt forevige med til glæde for fotografen.
Af sikkerhedsmæssige årsager blev der ikke fotograferet udendørs.

Tak til ALLE, ingen nævnt, ingen glemt.

Til Claus: Skål, skid og knaster.........(du kender resten)

STEEN

 


 


 

Husk: ingen jagt uden en Labrador!!

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk